27 Haziran 2014 Cuma

Yulaf unu, yulaf danesi, yulaf ekmeği

Yulaf Unu, Yulaf Danesi, Yulaf Ekmeği


Yulaf, tanesi, unu ve ekmeği tüketilen bir doğal bitkidir. Buğdaygillerdendir. Bilinen bir çok faydası vardır. Doğru bilinen yanlış ise yulaf kepeğinin ayrı olarak kullanılmasıdır. 

Özellikle ziraat alt yapısı olmayan, bitkiyi tanımayanlar tarafından önerilen yulaf lapası diyetlerinden elde edilecek fayda geçici ve sınırlı olacaktır. Hiç bir bitki orjinal halinin dışında içinden bir şeyler çıkartılarak veya içine bir şeyler katılarak daha faydalı hale getirilemez. En mükemmel ve en faydalı hali doğal halidir. Zaten bir çoğumuz doğal diye tercih etmiyormuyuz? 
Yulaf tarladan alınmış hali ile değirmene girmeli, değirmenden çıkan yulaf unu olduğu gibi tüketilmelidir. En kolay tüketilme şekli yulaf ekmeği olarak soframıza dahil etmemizdir. Bu şekilde ancak en doğal hali ve en yüksek fayda elde edilmiş olur. 

Yulaf ekmeği yiyen daha uzun süre tok kalır. Hazımsızlık çekmez. Vücüt yağı ve şekeri yükselmez, yüksek olanızda absorbe eder. Tüm bu faydaları elde etmek için doğal yulaf tanesi öğütülüp yulaf unu elde etmelidir. İçine hiç bir şey eklenmemeli ve hiç bir parçası çıkarılmamalıdır. Özellikle kepeği ayrılmamalı ve ayrı kullanılmamalıdır. Bu kullanım eksik olacaktır.




Vitamin ve mineral deposu olan yulaf, stres ve halsizlik problemi yaşayanların başvurduğu bir bitkidir.

Yüksek nişasta içeriği, b grubu vitaminleri, fosfor, demir, potasyum, magnezyum içerikleri yuları vazgeçilmez yapan unsurlardır.

Karaciğer yağlanması ve yulaf: Vücüttaki aşırı yağ Kan vasıtası ile karaciğere taşınır ve burada birikecek karaciğer yorgunluğuna sebep olur. Karaciğer yağlanması yulaf diyeti ile önlenebilir.

Şeker hastalığı (diyabet) : Yulafın içeriğinde bulunan pektin ve emicelluloz kandaki serbest şekere bağlanarak kan şekerini düşürür. Bu özelliği ile diyabet için yapılan diyetlerde yulaf çok önemli bir yer tutar.

Cilt bakımı ve yulaf: ılık su ile yapılacak bir yulaf unu maskesi ile ciltteki oluşan kızarıklık ve kaşıntıları giderebilir, rahatlamış ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Yulaf lapası cilt tahrişlerinde, cilt kuruluğunda, saçlara parlaklık verilmek istendiğinde ve uykusuzluk probleminde çay veya lafa olarak tüketilebilir.

Yulaf unu, yulaf danesi ve yulaf ekmeğini resim üzerindeki telefonlardan tamamen doğal olanını temin edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder